Installering og opsætning af Somfy Connexoon-boksen

Har du købt en Connexoon-boks til din Benchmark-markise, kan du følge denne simple guide til installering og opsætning af boksen, så du hurtigt kan komme i gang med at nyde de ekstra fordele og den frihed Connexoon Terrace tilbyder.

1. Find tingene frem
I pakken finder du Connexoon-boksen, en strømadapter med usb-stik og et ethernet-kabel. Ud over disse ting, skal du bruge din Somfy-fjernbetjening, som altid medfølger en Benchmark-markise.
Find tingene frem

2. Connexoon-boksen
Bag på connexoon-boksen finder du en programmeringsknap (PROG), en ethernet-indgang, en USB-indang og en reset-knap (RST). På den ene side af boksen finder du en lille LED-pære, som lyser for at indikere forskellige tilstande.
Find tingene frem
For at komme i gang skal den ene ende af ethernet-kablet indsættes i connexoon-boksen og den anden ende indsættes i hjemmets router. Dernæst indsættes USB-opladeren i stikket på boksen og strømadapteren i et af hjemmets strømudgange, og der kan nu tændes for boksen. LED-indikatoren på siden af connexoon-boksen vil blinke nogle gange og derpå lyse grønt når den har tilgang til internettet.
Find tingene frem

3. Forbind din markise med connexoon-boksen
Før du går i gang, skal din fjernbetjening være parret med markisen. Er dette ikke gjort endnu, kan du følge guiden for opsætning af fjernbetjeningen først.

Du er nu klar til at parre din markise med conexoon-boksen:

  1. Tryk og hold programmerings-knappen på fjernbetjening i to sekunder. Din markise vil svare ved at rulle nogle centimeter ud og ind igen.
  2. Derefter tryk og hold programmerings-knappen på connexoon-boksen i et halvt sekund. Din markise vil svare ved at rulle nogle centimeter ud og ind igen. Således bliver markisen parret med boksen.

Find tingene frem
OBS: Står din router et sted i hjemmet, hvorfra du ikke kan se markisen, kan du med fordel tage ethernet-kablet ud midlertidigt, og flytte boksen til et andet sted mens du parrer enheden. Det er dog vigtigt at du sætter conexoon-boksen tilbage igen, så den kan tilgå internettet og derved få forbindelse til din telefon.

4. Registrer din connexoon-boks og opret bruger
Gå ind på http://somfy-connect.com på din telefon, tablet eller computer

  1. Vælg land og sprog, og klik ”start aktiveringen”.
  2. Vælg Connexoon
  3. Indtast din 12-cifrede PIN-kode, som du finder på æsken eller under selve connexoonboksen og klik ”Jeg fortsætter”
  4. Vælg ”Connexoon Terrace”
Find tingene frem
Din Connexoon-boks er nu registreret, og du vil blive guidet igennem en brugerregistrering, som du skal bruge for at oprette forbindelse mellem din telefon og connexoon-boksen. Følg guiden og opret en bruger, og bekræft denne via et link sendt af guiden til din e-mailadresse.

Du har nu registret din connexoon-boks og koblet den på en bruger.

5. Download Connexoon Terrace
Gå ind på App Store eller Google Play, søg efter Connexoon Terrace og download appen til din telefon.
Find tingene frem

6. Brug Connexoon Terrace

  1. Åben Connexoon Terrace på din telefon og indtast dit brugernavn og adgangskode, som du oprettede tidligere. Klik derefter på ”Opret forbindelse”.
  2. Du vil nu have succesfuldt parret din telefon med connexoon-boksen, og kan nu tilgå din markise nederst på hjemmeskærmen.
  3. Vælg markisen, og du kan nu betjene denne via din telefon.
Find tingene frem
OBS: Skulle det ske at din markise ikke kan ses på hjemmeskærmen, kan du gentage punkt tre i denne guide, eller tilføje markisen manuelt via appen. Dette gøres ved at klikke på menuen i øverste venstre hjørne, klikke på ”Konfiguration” og dernæst ”Tilføj enhed”. Herfra vil appen guide dig igennem parringen af din markise med connexoon-boksen.