Markiseeksperten logo

Så nemt gør du din markise ren

Du er uden tvivl interesseret i, at din markise altid er pæn og nydelig, og derfor er det naturligvis vigtigt at vide, hvordan du gør den ren.

Heldigvis er det nemt og ligetil at gøre en Benchmark-markise ren, så den altid ligner sit bedste.

Men endnu vigtigere er det at nævne, at det sjældent er nødvendigt at gøre markisen ren.

Din Benchmark-markise har nemlig en nanobehandlet dug, som endvidere er belagt med teflon, hvilket i sidste ende giver dig en dug, der er særlig effektiv til at afvise smuds og skidt.

Med andre ord: Din markise er god til ikke at blive snavset.

Du kan altså være sikker på, at din markise altid vil se ren ud – også selvom du anvender den i dårligt vejr.

Men nu skal vi naturligvis heller ikke love for meget. Din markise kan naturligvis godt blive beskidt (ligesom alt andet) efter lang tids brug.

Og skulle det ske, at din markise efter et par sæsoner bliver lidt beskidt og har brug for en kærlig hånd, så kan du roligt slappe af – den er nemlig uhyre nem at gøre ren.

Læs med her i artiklen, og bliv klogere på hvordan din markise sørger for at holde sig selv ren, samt ikke mindst hvordan du kan hjælpe den godt på vej!

En Benchmark-markise bliver sjældent beskidt – og kræver kun lidt rengøring

Allerførst skal det skæres ud i pap, at en Benchmark-markise ikke kræver meget rengøring, da dens dug er effektiv til at afvise snavs og smuds.

Det er først og fremmest en kæmpe fordel for dig. Det betyder nemlig, at du slipper for at bruge din tid på rengøring, hvilket vi alle gerne vil undgå.

Hertil betyder det naturligvis også, at din markise altid vil se godt ud, så du stolt kan vise den frem og altid nyde at bruge den.

Efter et par sæsoner kan din markise dog godt ende med at trænge til en smule rengøring, så den kommer helt i top igen – og her er den heldigvis rigtig nem at arbejde med, og den er nem at få til at skinne som ny.

Men før vi kaster os ud, i hvordan du nemt kan gøre din markise ren, så lad os først se på hvorfor, den kræver så lidt rengøring.

Nanobehandlede og teflonbelagte markiseduge hjælper dig til et godt resultat

Vores Benchmark-markise har et hav af unikke egenskaber, som gør den til et fortrinligt valg af markise for enhver.

En af disse egenskaber er, at markisedugen er nanobehandlet og belagt med teflon.

Dette er helt konkret grunden til, at dugen på Benchmark-markisen er så effektiv til at holde sig ren, da det helt simpelt hjælper den med at afvise smuds og skidt.

Uden at gå for meget i detaljer betyder det kort og godt, at dugens specielle finish giver dig et lækkert resultat i form af en ren og nydelig markise, som du altid bliver glad for at rulle ud.

Hvis du vil se effekten af behandlingen, så kan du eventuelt se demonstrationsvideoen nedenfor, som viser, hvordan dugen afviser skidt uden besvær:

Se video

I videoen tester vi dugen med noget så klistret som honning – så bare rolig: Selv det værste og mest klistrede snavs glider af dugen.

Dugen er i sig selv et kvalitetshåndværk af 100 % akryl og med en kvalitet på 300 gram/kvm. Hertil har dugen en god solbeskyttelsesfaktor på 80, hvilket holder dig sikker (og solskoldningsfri) under din markise.

Dugen bliver endvidere leveret af østrigske Sattler, som er kendt for sine høje standarder.

Det var lidt ekstra information – lad os komme i gang med at se på, hvordan du holder din markise ren og pæn de næste mange år frem!

Rengøring af din markisedug er nemt som en leg

Når der er gået et par sæsoner, så kan din dug naturligvis godt ende med at få brug for lidt hjælp – og her er det heldigvis nemt at få et godt resultat.

Rengøring af dugen er nemlig meget ligetil, og der er flere ting, du nemt kan gøre:

  • Brug en blød børsteEn nem og ubesværlig løsning (som oftest er mere end rigeligt) er at bruge en blød børste til at børste eventuelt smuds og snavs væk fra dugen.
  • Skyl med haveslangeKræver din dug lidt mere, så kan du med fordel bruge en haveslange eller lignende til at skylle eventuelt snavs væk.
  • Rengør med mild sæbeDen sidste mulighed, hvis din dug er mere beskidt, er at lave en spand sæbevand med mild sæbe og herefter børste snavs og smuds væk. Skyl til sidst af med en haveslange eller lignende.

Hvis du skyller din markise med vand, kan du med fordel lade den tørre ude, inden du ruller den ind igen.

Grundet nanobehandlingen og teflonbelægningen vil rengøringen af din dug være nem og hurtigt give dig et tilfredsstillende resultat.

Du skal altså ikke bekymre dig om at bruge tid på at rengøre din markise – det er nemlig overstået på kort tid!

En ren markise er en pæn markise

Der er mange egenskaber og funktioner, der er vigtige at kende til, førend du beslutter dig for at anskaffe dig en Benchmark-markise.

Hvordan monteres den, hvor meget kan den holde til, hvor stor er den, hvad koster den? – er blot nogle af de spørgsmål, du gerne skal kende svaret på.

Et andet spørgsmål – som vi har besvaret her i artiklen – er, hvordan du gør din markise ren.

Det er mindst lige så vigtigt som alt det andet; for en ren markise er nemlig en pæn markise. Og du er selvsagt interesseret i en markise, som altid ser ny og godt ud, så du stolt kan vise den frem og ikke mindst være glad for at sidde og hygge dig under den i godt selskab.

Heldigvis er svaret, at det sjældent er nødvendigt at gøre din markisedug ren grundet dens behandlede overflade. Og skulle den alligevel trænge til en rengøring efter et par sæsoner, så er det nemt som en leg og hurtigt klaret.

Med en Benchmark-markise får du altså ikke blot en stærk og funktionel markise – men også en markise, der altid er pæn at se på!

Leder du efter svar på andre ting vedrørende vores markise, så kan du med fordel tage et kig på vores side med artikler og guider omhandlende Benchmark-markisen.