Markiseeksperten logo

Motor fra markedets
bedste producent; Somfy

Kvalitet med garanti

Når det kommer til markiseelektronik, er Somfy klart det bedste på markedet. Derfor leveres Benchmark naturligvis med en Somfy-motor. Denne motor er enormt pålidelig, kræver ingen vedligeholdelse og leveres med 5 års fuld garanti (den forventede levetid er 20-30 år).

Bekvem og lydløs

Motoren er udvilket specifikt til markiser. Den er kraftig nok til let og lydløst at køre markisen ind, og det er nemt at indstille motoren til en maksimal udrulning af markisen. Derudover er den designet til let at kunne kobles sammen med andet udstyr, fx den medfølgende vindvagt.

Somfy fjernbetjening

Fjernbetjent for maksimal kontrol — minimalt besvær

Den medfølgende fjernbetjening gør det let og elegant at styre din markise. Et enkelt klik, og markisen kører til den forudindstillede position. Markisen kan også let stoppes i bevægelsen i en ønsket position. Fjernbetjeningen sender radiobølger, som gør, at fjernstyringen også kan benyttes gennem vægge og derved benyttes både ude og inde. Modtageren er integreret i markisen, hvilket gør, at det ikke er nødvendigt med en ekstra boks eller lignende. Minimalistisk og lækker løsning.

Download manual til fjernbetjeningen

Vindsensor

Markisen leveres med en integreret vindsensor skjult i markisens forbom. Vindsensoren måler hele tiden, om den er i bevægelse og hvor meget. Hvis der bliver målt en meget stor bevægelse, sender vindsensoren et trådløst signal til markisens motor, således at markisen automatisk ruller ind. Det giver dig en ekstra sikkerhed, hvis du har glemt at rulle markisen ind, eller hvis det pludselig blæser op, mens du er inden døre. Man kan let indstille, på hvilket niveau man ønsker, at sensoren skal aktivere indrulning.

Download manual til vindsensoren

Vindklasse 2

Mere for pengene

Benchmark er certificeret til vindklasse 2. Det betyder, at markisen og det medfølgende beslag er godkendt til vindstyrker på op til og med 29 km/t (8 m/s). I praksis betyder dette blot, at markisen ikke skal være rullet ud, når det blæser så meget, at man ikke selv har lyst til at være uden døre.

Vindklasse 2

300 gram/kvm akryldug for lang holdbarhed

Benchmark leveres med en kvalitetsdug fra østrigske Sattler. Dugen er udført i 100% akryl og kvaliteten er 300 gram/kvm. Desuden er dugene uv-testede med en beskyttelsesfaktor på omkring 80, således at du er beskyttet mod de skadelige stråler fra solen.

Dug set nedefra

Teflonbelagt og nanobehandlet

Markisedugene er belagt med teflon og nanobehandlet. Dugens specielle finish forhindrer vand, smuds og fugt i at gennemtrænge dugen. Det betyder, at dugen forbliver ren og flot i mange år.

Videoen viser denne unikke egenskab meget tydeligt: Både vand, honning og andet afvises let af dugen. Ved at bestille en gratis stofprøve kan du selv teste dugens uovertrufne afvisningsevne.

Bestil stofprøve

Ultralydssvejset dug

Markisedugen er sammensat af flere stykker stof. Disse stofstykker er samlet ved en såkaldt ultralydssvejsning i stedet for en syning. Det har to fordele. Den første er at det ikke kan dryppe gennem dugen i syningerne. Den anden fordel er at samlingen er tyndere hvilket gør at dugen vil have mindre tendens til krøller/bølger end en dug med syninger. Bemærk dog at alle markiser vil have en grad af krøller fordi dugen er sammensat af flere stykker stof.

Ultralydssvejset dug

Kassette af ekstruderet aluminium

Markisens kassette er udført i den stærkeste type aluminium, som findes, nemlig ekstruderet aluminium. Denne type aluminium fremstilles ved at presse aluminium gennem en gevindskærer, hvilket har to store fordele: For det første er det muligt at fremstille komplekse udskæringer. For det andet vil materialet kun blive udsat for træk- og trykkræfter, hvorved det ikke vil tage skade under produktion.

Overslagssikring

I markisens kassette er indbygget en såkaldt overslagssikring. Overslagssikring er sikring af, at markisen ikke 'flapper op', hvis der kommer vind ind under dugen. Det gøres via et specialkonstrueret led, som sidder mellem kassette og markisearme.

Når en udrullet markise går i stykker på grund af en vindskade, skyldes det som oftest, at markisen løftes op af vinden og herefter falder hårdt ned. Tests i vindtunnel viser, at denne type markisesikring beskytter mod netop denne type skade.

To farver

Markisens kassette fås i to farver: Hvid og antracit. Typisk vælges kassettens farve ud fra farven på husets vinduer eller stern. Markisens arme er samme farve som kassetten.

Arme

40 KG PR. ARM

Markisens to knækarme er udført i aluminium. Leddet er fjederbelastet og holdes i spænd af to stålwirer således at dugen holdes stram. Markisearmenes konstruktion og fastgørelsen til kassetten gør, at hver markisearm er i stand til at holde til en last på 40 kg. Herved overgår Benchmark langt standarden for vindklasse 2-markiser, hvor det specificeres, at hver arm skal kunne holde til en last på 22 kg per arm.

5 års garanti

Yes, korrekt. Uanset om det gælder elektronik, kassette, dug eller andet, dækker vores garanti. Det eneste, vi ikke dækker for, er, hvis markisen har fået blæstskader, fordi den har været rullet ud i hård vind. Ellers dækker vi fuldt ud i 5 år.