Markiseeksperten logo

Montage på væg eller spær

Benchmark leveres med to vægbeslag til montage på lodret væg. Hvis markisen skal monteres på spær, skal der specialkonstrueres spærbeslag.

Læs vores montageguider her
Stregtegning af vægmontage

Vægmontering

Vægmontage er muligt, hvis man har en tilpas høj væg, og hvis væggen har en beskaffenhed, der muliggør sikker montage. Som udgangspunkt ønskes en højde på mindst 2,5 meter fra jorden og op til der på væggen, hvor markisen skal sidde. Det gør, at man let kan færdes under markisen, selv ved et fald på 60, hvilket anbefales. For at teste styrken af en murstensvæg kan man banke på muren med en hammer. Fuger vil løsne sig og falde ud, hvis væggen er svag.

Se vejledning til vægmontage
Pris, vægmontage
250 til 650 cm
4.100 kr.

Markisebredder fra 250 cm til 450 cm leveres med to vægbeslag. Markisebredder fra 500 cm til 650 cm leveres med tre vægbeslag. Vægbeslag følger gratis med uanset antal.

Bemærk: Montage-priserne er uden elarbejde

Stregtegning af spærmontage

Standard spærmontering

Spærmontage benyttes, når markisen skal sidde "i forlængelse af" eller foran tagrenden. Løsningen foretrækkes typisk, hvis markisen skal højere op, end det er muligt direkte på en husvæg. En standard-spærmontage er, når der kan bruges spærbeslag med en hældning på mellem 20 og 30 grader. Beslaget er udført i 10 mm aluminium med en vinkel som passer til det pågældende tags hældning. Længden af beslagets "arm" er ca. 60 cm, således at beslaget får godt fat i spæret.

Bemærk, at nogle typer spærmontage kræver meget specielle beslag. Her gælder andre forhold og priser. Dette kan diskuteres nærmere med en af Markiseekspertens montører.

Se vejledning til spærmontage
Pris, spærmontage
350 til 450 cm
5.550 kr.
500 til 650 cm
6.275 kr.

Markisebredder fra 350 cm til 450 cm leveres med to spærbeslag. Markisebredder fra 500 cm til 650 cm leveres med tre spærbeslag. Beslagene koster 725 kr. stykket (er inkluderet i ovenstående priser).

Bemærk: Montage-priserne er uden elarbejde