Markiseeksperten logo

Guide til specialmontage

Denne manual beskriver en specialmontage af Markiseekspertens Benchmark-markise. Specialmontage er relevant, når de medfølgende vægbeslag ikke er nok, og når 25-graders standard-spærbeslag eller -loftsbeslag heller ikke kan klare opgaven. I dette eksempel ses en montage, hvor et nedløbsrør gør, at markisen skal forskydes fra væggen med specielle beslag.

1. Specialbeslag

Billedet herunder viser de aluminiumsbeslag, som skyder markisen 15 cm væk fra væggen. De gør, at markisen kan monteres foran et nedløbsrør. Beslagene er udført i 10 mm aluminium med tre huller til Benchmark-markisens medfølgende vægbeslag og tre huller til væggen.

2. Specialbeslag med vægbeslag

Her ses specialbeslaget med påsat vægbeslag.

3. Opmåling til beslag

Første skridt i specialmontagen er opmåling til specialbeslagene. Først opmåles beslagenes lokationer, og dernæst kan beslagene bruges til at opmåle, hvor der skal bores huller til at bolte beslagene fast. Se de to billeder herunder.

4. Limning

Herefter bores 12-mm-huller, som fyldes med tokomponentlim.

5. Gevindstænger

Nu indsættes 10 mm gevindstænger i de tre huller, og det overskydende lim fjernes fra muren.

6. Montage af beslag

Når limen er hærdet, opsættes specialbeslagene og boltes fast.

7. Opsætning af markise

Markisen kan nu løftes op i de to beslag.

8. Fastspænding af markise

Når markisen hænger i beslagene, kan den fastspændes via to unbrakoskruer i hver arm. Ved at rulle markisen 50 cm ud har man adgang til de to skruer, som spænder markisen fast.

9. Justering af hældning på markisen

Til slut kan markisens hældning justeres. Det gøres med en fastnøgle ved at justere på en skrue på hver markisearm. Skruen er skjult bag en plastickappe, som først skal fjernes.

10. Før- og efterbilleder